Allmänna villkor
Artikel 1 – Definitioner
I dessa villkor avses med:
Ångerfrist: Den period inom vilken konsumenten kan utnyttja sin ångerrätt.
Konsument: En fysisk person som inte handlar i utövandet av yrke eller näringsverksamhet och ingår ett distansavtal med näringsidkaren.
Dag: Kalenderdag.
Löpande avtal: Ett distansavtal som avser en serie produkter och/eller tjänster där leverans- och/eller mottagningsförpliktelser är fördelade över tid.
Varaktigt medium: Alla medel som gör det möjligt för konsumenten eller näringsidkaren att lagra information som är riktad till dem personligen på ett sätt som möjliggör framtida åtkomst och oförändrad reproduktion av lagrad information.
Ångerrätt: Konsumentens möjlighet att inom ångerfristen avstå från distansavtalet.
Näringsidkare: Den fysiska eller juridiska person som erbjuder produkter och/eller tjänster till konsumenter på distans.
Distansavtal: Ett avtal som ingås inom ramen för ett av näringsidkaren organiserat system för distansförsäljning av produkter och/eller tjänster, där man fram till avtalets ingående endast använder en eller flera tekniker för distanskommunikation.
Teknik för distanskommunikation: Ett medel som kan användas för att ingå ett avtal utan att konsumenten och näringsidkaren samtidigt befinner sig i samma rum.
Allmänna villkor: Dessa allmänna villkor för näringsidkaren.
Artikel 2 – Näringsidkarens identitet
Företagsnamn: GvO-Ecom
Företagsadress: Hapseweg 5a, 5835CE Beugen
E-postadress: support@marvallo-stockholm.com
Organisationsnummer: 95457488
Momsregistreringsnummer: NL867138476B01
Artikel 3 – Tillämpning
Dessa allmänna villkor gäller för alla erbjudanden från näringsidkaren och för varje ingånget distansavtal och beställningar mellan näringsidkaren och konsumenten.
Innan distansavtalet ingås ska texten till dessa allmänna villkor göras tillgänglig för konsumenten. Om detta inte rimligen är möjligt ska det innan distansavtalet ingås anges att de allmänna villkoren finns att läsa hos näringsidkaren och på konsumentens begäran skickas kostnadsfritt så snart som möjligt.
Om distansavtalet ingås elektroniskt kan, i avvikelse från föregående stycke, texten till dessa allmänna villkor tillhandahållas konsumenten elektroniskt på ett sådant sätt att konsumenten enkelt kan lagra dem på ett varaktigt medium.
Om detta inte rimligen är möjligt ska det, innan distansavtalet ingås, anges hur de allmänna villkoren kan göras tillgängliga.
Artikel 4 – Erbjudandet
Om ett erbjudande har en begränsad giltighetstid eller sker under särskilda villkor, anges detta tydligt i erbjudandet.
Erbjudandet är icke-bindande. Näringsidkaren har rätt att ändra och justera erbjudandet.
Erbjudandet innehåller en fullständig och noggrann beskrivning av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att möjliggöra en korrekt bedömning av erbjudandet av konsumenten. Om näringsidkaren använder bilder är dessa en sanningsenlig återgivning av de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna. Uppenbara misstag eller fel i erbjudandet är inte bindande för näringsidkaren. Alla bilder, specifikationer och uppgifter i erbjudandet är indikativa och kan inte utgöra grund för skadestånd eller hävning av avtalet.
Bilder av produkter är en sanningsenlig representation av de erbjudna produkterna. Näringsidkaren kan dock inte garantera att de visade färgerna exakt överensstämmer med de faktiska färgerna på produkterna.
Varje erbjudande innehåller sådan information att det är klart för konsumenten vilka rättigheter och skyldigheter som gäller vid godkännande av erbjudandet. Detta inkluderar:
- Priset, exklusive eventuell tull och importmoms. Dessa kostnader bärs av kunden och hanteras av post- eller kurirföretaget enligt särskilda regler för import i EU-landet.
- Eventuella fraktkostnader.
- Hur avtalet kommer att ingås och vilka steg som krävs för detta.
- Huruvida ångerrätten gäller.
- Betalningssätt, leverans och utförande av avtalet.
- Den tid inom vilken erbjudandet måste accepteras eller den period under vilken näringsidkaren garanterar priset.
- Kostnader för distanskommunikation om dessa avviker från normal taxa för det använda kommunikationsmedlet.
- Om avtalet arkiveras och i så fall hur konsumenten kan få tillgång till det.
- Hur konsumenten kan kontrollera och vid behov korrigera uppgifter innan avtalet ingås.
- Vilka språk, utöver svenska, som avtalet kan ingås på.
- Eventuella uppförandekoder som näringsidkaren följer och hur konsumenten kan läsa dessa elektroniskt.
- Den minsta avtalstiden vid löpande avtal.
Artikel 5 – Avtalet
Avtalet ingås när konsumenten accepterar erbjudandet och uppfyller de tillhörande villkoren, med förbehåll för vad som anges i punkt 4.
Om konsumenten accepterar erbjudandet elektroniskt, bekräftar näringsidkaren omedelbart mottagandet av accepten. Så länge denna mottagandebekräftelse inte har skickats kan konsumenten häva avtalet.
Om avtalet ingås elektroniskt ska näringsidkaren vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkra den elektroniska dataöverföringen och garantera en säker webbmiljö. Om konsumenten kan betala elektroniskt ska näringsidkaren säkerställa lämpliga säkerhetsåtgärder.
Näringsidkaren har rätt att, inom lagens ramar, undersöka om konsumenten kan uppfylla sina betalningsskyldigheter samt andra faktorer som är relevanta för ett ansvarsfullt distansavtal. Om näringsidkaren på grund av denna undersökning har skäl att inte ingå avtalet, kan en beställning avslås eller särskilda villkor ställas.
Näringsidkaren ska ge konsumenten följande information, skriftligt eller på ett varaktigt medium som konsumenten kan lagra:
- Företagets besöksadress för klagomål.
- Villkor och metoder för ångerrätt, eller en tydlig indikation om ångerrätten inte gäller.
- Information om garantier och service efter köp.
- Uppgifter enligt artikel 4 punkt 3, om inte dessa redan har lämnats före avtalet.
- Villkor för uppsägning av avtalet om det gäller längre än ett år eller är tillsvidare.
Vid löpande avtal gäller föregående stycke endast för den första leveransen.
Alla avtal ingås under förutsättning att de aktuella produkterna finns tillgängliga.
Artikel 6 – Ångerrätt
Vid köp av produkter har konsumenten rätt att häva avtalet inom 14 dagar utan att ange skäl. Ångerfristen börjar dagen efter att konsumenten eller en av konsumenten utsedd representant har mottagit produkten.
Under ångerfristen ska konsumenten hantera produkten och förpackningen varsamt. Produkten får endast packas upp eller användas i den utsträckning som krävs för att avgöra om konsumenten vill behålla den. Om konsumenten utnyttjar ångerrätten ska produkten returneras i originalskick och förpackning, inklusive alla medföljande tillbehör, enligt näringsidkarens rimliga instruktioner.
Konsumenten måste meddela näringsidkaren om ångerrätten inom 14 dagar efter mottagandet av produkten, antingen skriftligt eller via e-post. Efter meddelandet har konsumenten ytterligare 14 dagar på sig att returnera produkten. Bevis för att produkten har returnerats i tid, såsom ett fraktkvitto, krävs.
Om konsumenten inte meddelar om ångerrätt eller returnerar produkten inom de angivna tidsfristerna är köpet bindande.
Artikel 7 – Kostnader vid ångerrätt
Om konsumenten utnyttjar ångerrätten står konsumenten för returkostnaderna.
Eventuella belopp som konsumenten har betalat återbetalas av näringsidkaren inom 14 dagar efter ånger, förutsatt att produkten har mottagits eller att bevis på retur har lämnats.
Artikel 8 – Uteslutning av ångerrätt
Företagaren kan utesluta konsumentens ångerrätt för produkter som beskrivs i punkterna 2 och 3. Uteslutningen av ångerrätten gäller endast om företaget tydligt har angett detta i erbjudandet, åtminstone i god tid innan avtalet sluts.
Uteslutning av ångerrätten är endast möjlig för produkter:
- Som har skapats av företaget enligt konsumentens specifikationer;
- Som är tydligt personliga till sin natur;
- Som inte kan returneras på grund av deras natur;
- Som snabbt kan bli fördärvade eller åldras;
- Vars pris är bundet till svängningar på den finansiella marknaden, vilken företaget inte har någon kontroll över;
- För lösbladstidningar och tidskrifter;
- För ljud- och videoinspelningar och datormjukvara där konsumenten har brutit förseglingen;
- För hygienprodukter där konsumenten har brutit förseglingen.
Uteslutning av ångerrätt är endast möjlig för tjänster:
- Som gäller logi, transport, restaurangverksamhet eller fritidsaktiviteter som ska utföras på ett specifikt datum eller under en viss period;
- Där leveransen har påbörjats med uttryckligt samtycke från konsumenten innan ångerfristen har löpt ut;
- Som gäller vadslagning och lotterier.
Artikel 9 – Priser
Under den angivna giltighetstiden i erbjudandet kommer priserna på de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna inte att höjas, förutom prisändringar som beror på förändringar i momssatser.
TILLÄGG: I avvikelse från föregående stycke kan företaget erbjuda produkter eller tjänster vars priser är bundna till svängningar på den finansiella marknaden och där företaget inte har någon kontroll, till variabla priser. Denna bindning till svängningar och att eventuellt angivna priser är riktpriser kommer att anges i erbjudandet.
Prisökningar inom 3 månader efter att avtalet ingåtts är endast tillåtna om de beror på lagstadgade regler eller bestämmelser.
Prisökningar efter 3 månader från avtalets ingående är endast tillåtna om företaget har avtalat detta och:
- De beror på lagstadgade regler eller bestämmelser; eller
- Konsumenten har rätt att säga upp avtalet från och med den dag då prisökningen träder i kraft.
Leveransplatsen bestäms enligt artikel 5, första stycket, i mervärdesskattelagen 1968 och sker i det land där transporten börjar. I detta fall sker leveransen utanför EU. Följaktligen kommer post- eller kurirtjänster att ta ut importmoms eller tullavgifter från mottagaren. Företaget kommer därför inte att ta ut någon moms.
Alla priser är föremål för tryck- och skrivfel. Företaget tar inget ansvar för tryck- och skrivfel. Vid tryck- och skrivfel är företaget inte skyldig att leverera produkten till det felaktiga priset.
Artikel 10 – Konformitet och garanti
Företaget garanterar att produkterna och/eller tjänsterna överensstämmer med avtalet, de specificeringar som anges i erbjudandet, de rimliga kraven på kvalitet och/eller användbarhet och de lagar och förordningar som gäller på dagen för avtalets ingående. Om det är avtalat, garanterar företaget också att produkten är lämplig för annat än normalt bruk.
En garanti som ges av företaget, tillverkaren eller importören påverkar inte konsumentens lagstadgade rättigheter och krav som kan göras gällande mot företaget enligt avtalet.
Eventuella defekter eller felaktigt levererade produkter ska meddelas skriftligen till företaget inom 14 dagar efter leverans. Retur av produkterna ska göras i originalförpackning och i nyskick.
Företagets garantiperiod motsvarar tillverkarens garantiperiod. Företaget är dock aldrig ansvarigt för produktens slutliga lämplighet för varje individuell användning av konsumenten, eller för eventuell rådgivning om användning eller tillämpning av produkterna.
Garantin gäller inte om:
- Konsumenten själv har reparerat eller ändrat produkterna eller låtit tredje part göra det;
- De levererade produkterna har utsatts för onormala förhållanden eller hanterats vårdslöst eller i strid med företagets instruktioner och/eller förpackningens hanteringsanvisningar;
- Bristen helt eller delvis beror på regler som har utfärdats eller kommer att utfärdas av myndigheter gällande arten eller kvaliteten på de använda materialen.
Artikel 11 – Leverans och utförande
Företaget ska vidta största försiktighet vid mottagande och utförande av beställningar av produkter. Leveransadress är den som konsumenten har meddelat företaget.
Med beaktande av vad som anges i artikel 4 i dessa allmänna villkor, kommer företaget att utföra godkända beställningar utan onödigt dröjsmål, men senast inom 30 dagar, om inte konsumenten har godkänt en längre leveranstid. Om leveransen blir försenad, eller om en beställning inte kan utföras eller endast kan delvis utföras, kommer konsumenten att meddelas inom 30 dagar efter att beställningen lagts. Konsumenten har då rätt att utan kostnad häva avtalet och har rätt till eventuell skadestånd.
Vid hävning enligt föregående stycke kommer företaget att återbetala det belopp som konsumenten har betalat så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter hävningen.
Om leverans av en beställd produkt visar sig vara omöjlig, kommer företaget att försöka tillhandahålla en ersättningsprodukt. Vid leverans av en ersättningsprodukt kommer ångerrätten inte att uteslutas. Kostnaden för eventuell retur är företagets ansvar.
Risk för skada och/eller förlust av produkter ligger hos företaget fram till leverans till konsumenten eller en av konsumenten angiven och med företaget känd representant, om inte annat avtalats.
Artikel 12 – Avtal av lång varaktighet: längd, uppsägning och förlängning
Uppsägning
Konsumenten kan när som helst säga upp ett avtal som har ingåtts för obestämd tid och som gäller för regelbundet levererade produkter (inklusive elektricitet) eller tjänster, med beaktande av de uppsägningregler som avtalats och en uppsägningstid om högst en månad.
Konsumenten kan när som helst säga upp ett avtal som gäller för en viss tid och som gäller för regelbundet levererade produkter (inklusive elektricitet) eller tjänster, med beaktande av de uppsägningregler som avtalats och en uppsägningstid om högst en månad.
Konsumenten kan säga upp de avtal som nämns i de föregående styckena:
- När som helst, och inte bara vid ett visst tillfälle eller under en viss period;
- Minst på samma sätt som de ingåtts av honom;
- Alltid säga upp med samma uppsägningstid som företaget har avtalat för sig själv.
Förlängning
Ett avtal som har ingåtts för en viss tid och som gäller för regelbundet levererade produkter (inklusive elektricitet) eller tjänster, får inte förlängas eller förnyas tyst för en viss period.
I avvikelse från föregående stycke får ett avtal som gäller för en viss tid och som gäller för regelbundet levererade dagstidningar, veckotidningar och tidskrifter, tyst förlängas för en viss period av högst tre månader, om konsumenten kan säga upp detta förlängda avtal vid slutet av förlängningen med en uppsägningstid om högst en månad.
Ett avtal som gäller för en viss tid och som gäller för regelbundet levererade produkter eller tjänster, får endast tyst förlängas på obestämd tid om konsumenten när som helst får säga upp det med en uppsägningstid om högst en månad och en uppsägningstid om högst tre månader om avtalet gäller för regelbundna leveranser av dagstidningar, veckotidningar och tidskrifter som levereras mindre än en gång per månad.
Ett avtal av begränsad längd som gäller för regelbundet levererade dagstidningar, veckotidningar och tidskrifter för prov- eller introduktionsabonnemang, fortsätter inte tyst utan avslutas automatiskt vid slutet av prov- eller introduktionsperioden.
Längd
Om ett avtal har en varaktighet på mer än ett år, får konsumenten säga upp avtalet när som helst efter ett år med en uppsägningstid om högst en månad, om inte rimlighet och rättvisa hindrar upp.
Artikel 13 – Betalning
I den mån det inte avtalats något annat, ska de belopp som konsumenten är skyldig betala erläggas inom 7 arbetsdagar efter att ångerfristen enligt artikel 6, första stycket, har börjat löpa. I fall av ett avtal om att tillhandahålla en tjänst, börjar denna period när konsumenten har mottagit bekräftelsen på avtalet.
Konsumenten är skyldig att omedelbart meddela företaget om eventuella felaktigheter i de betalningsuppgifter som lämnats eller angivits.
Vid utebliven betalning från konsumenten har företaget, med förbehåll för lagstadgade begränsningar, rätt att ta ut de rimliga kostnader som tidigare har meddelats konsumenten.
Artikel 14 – Klagomålsprocedur
Klagomål angående utförandet av avtalet måste lämnas in till företaget fullt och tydligt beskrivna inom 7 dagar efter att konsumenten har upptäckt bristerna.
Klagomål som inlämnats till företaget kommer att besvaras inom en period av 14 dagar från mottagandet. Om ett klagomål kräver en längre handläggningstid, kommer företaget att svara inom 14 dagar med en mottagningsbekräftelse och en indikation på när konsumenten kan förvänta sig ett mer utförligt svar.
Om klagomålet inte kan lösas genom ömsesidiga förhandlingar uppstår en tvist som kan lösas genom tvistlösning.
Ett klagomål suspenderar inte företagets skyldigheter, om inte företaget skriftligen anger annat.
Om klagomålet bedöms som berättigat av företaget, kommer företaget, efter eget val, att ersätta eller reparera de levererade produkterna utan kostnad.
Artikel 15 – Tvister
För avtal mellan företaget och konsumenten, som omfattas av dessa allmänna villkor, gäller enbart nederländsk lag. Detta gäller även om konsumenten är bosatt utomlands.
Artikel 16 - CESOP
På grund av de åtgärder som införs och förstärks från och med 2024 i samband med "Lag om ändring av mervärdesskattelagen 1968 (lag för genomförande av direktivet om betaltjänster)" och implementeringen av det centrala elektroniska systemet för betalningsinformation (CESOP), kan betalningstjänstleverantörer registrera uppgifter i det europeiska CESOP-systemet.